Zupa z kalarepki, marchewki i brokuła

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na zupę z kalarepki, marchewki i brokuła. Smaczna i zdrowa zupa z mięsną wkładką. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 szkl wody
    4 średnie ziemniaki
    3 średnie marchewki
    1 kalarepka
    1/2 brokuła
    1 spory kawałek mięsa z kością
    1 łyżka domowej przyprawy do zupy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kalarepki, marchewki i brokuła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wylewamy wodę, zagotowujemy. Mięso myjemy i wkładamy do gotującej się wody. W międzyczasie myjemy i obieramy kalarepkę, ziemniaki i marchewkę. Wszystkie warzywa kroimy w sporą kostkę. Po 25 minutach gotowania mięsa dodajemy marchewkę po następnych 15 kalarepkę i ziemniaki. Brokuł dzielimy na różyczki i myjemy, dodajemy do garnka. Gotujemy do miękkości warzyw. Na końcu doprawiamy przyprawą do zup.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kalarepa Marchewka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować