Zupa z fasolki szparagowej,suszonych pomidorków,kaparów

5 (185 ocen)

  • 5 min

tą zupkę robi się bardzo szybko a jest smaczna i pożywna:)))

  • 5 min

Składniki:

  • 2 garści ugotowanej żółtej fasolki szparagowej
    15 suszonych pomidorków z zalewy
    15 kaparów z zalewy
    1 ½ l rosołu
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    3 łyżki śmietany
    przyprawa do potraw Kucharek
    pieprz ziołowy
    świeże listki oregano
    200 g makaronu świderki
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z fasolki szparagowej,suszonych pomidorków,kaparów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę i 10 pomidorków miksujemy blenderem. Pozostałe 5 pomidorków kroimy w kostkę.
  • 2. Do gotującego rosołu dajemy zmiksowaną fasolkę, pomidorki, kapary i koncentrat, gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut.
  • 3. Śmietanę łączymy z kilkoma łyżkami gorącej zupy, dodajemy pieprz i Kucharek, zaciągamy zupę.
  • 4. Gotujemy jeszcze około 3 minuty. Do gotowej dajemy świeże listki oregano.
  • 5. Makaron gotujemy do miękkości, dodajemy do zupy, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

sałatka

To może cię zainteresować