Zupa z dwukolorowej fasolki szparagowej

0 (0 ocen)

zapraszam:)

Składniki:

  • 2 skrzydełka z kurczaka
    1 młoda cukinia
    1 marchewka
    1 pietruszka
    2 łodygi selera naciowego
    200 g żółtej fasolki
    200 g zielonej fasoli
    Sól,pieprz
    Razowy makaron
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z dwukolorowej fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Przełożyć do garnka i zalać około 1,5 litem zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia. Zebrać dokładnie szumowiny. W między czasie warzywa umyć. Cukinię, seler, marchewkę i pietruszkę pokroić w małą kostkę. Fasolce poobcinać ogonki i pokroić na kawałki o długości około 1,5 cm. Wszystkie warzywa wrzucić do zupy i gotować do miękkości ale uważać aby ich nie rozgotować. Smakosze mogą obrać mięsko ze skrzydełek i wrzucić do zupy lub zostawić do jakiegoś farszu.
    Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na talerze rozłożyć makaron i zalać gorącą zupą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować