Zupa " wiosenny kapuśniak "

3.5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś polecam zupę wiosenną kapuśniak ze słodkiej kapusty

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kość schabowa wieprzowa 300 g,

    0,5 małej kapusty słodkiej 350 g,

    1 średnia marchew,

    2 spore liście pora,

    2 - 4 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,

    1 mały kawałek selera korzeń,

    8 średnich ziemniaków,

    1 świeży pęczek kopru,

    0,5 pęczka natki pietruszki,

    150 g tłuszczu z gęsi ( można pominąć )
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa " wiosenny kapuśniak " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać wody 1 litr i 600 ml, dodać umytą kość z mięsem oraz warzywa, zagotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości
  • 2. Gdy ziemniaki miękkie dodać poszatkowaną kapustę i na wolnym ogniu gotować do jej miękkości na koniec dodać pokrojony drobno świeży koper i natkę pietruszki zdjąć z ognia
  • 3. Gotową zupę można zabielić jeśli ktoś ma ochotę u nas mieli ochotę na zwykły rosołowy kapuśniak
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować