Zupa warzywna z kiszoną cukinią

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zupa ta w smaku przypomina ogórkową ale nie jest tak kwaśna jak ogórkowa i myślę że będzie smakować większości.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • około 1,2 litra bulionu/wody
    1/2 słoika kiszonek cukinii pokrojonej w kostkę
    trochę wody z pod kiszonej cukinii
    mrożone warzywa (fasolka szparagowa, kalafior, brukselka, brokuł)
    2 średnie ziemniaki
    1 marchew
    1/2 korzenia pietruszki
    kawałek selera
    7 centymetrowy kawałek pora
    3 łyżeczki suszonej mieszanki warzyw
    sól, pieprz
    2-3 łyżeczki posiekanego koperku
    dodatkowo:
    2 łyżeczki masła
    1/2 łyżeczki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa jarzynowa

Zupa warzywna z kiszoną cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ziemniaki, marchew, seler, pietruszkę kroimy w kostkę oprócz pora i wrzucamy na gotującą się wodę/bulion, dodajemy por, suszone warzywko, solimy, pieprzymy i gotujemy przez około 10-15 minut tak aby ziemniaki i marchew się podgotowały trochę.
    2. Kiedy warzywa się podgotują, dodajemy teraz mrożone warzywa oraz cukinię wraz z niedużą ilością wody kiszonej (do smaku), doprawiamy i gotujemy tak aby warzywa były dość miękkie.
    3. Następnie robimy taką niby zasmażkę, masło roztapiamy w rondelku, następnie dodajemy mąkę i podsmażamy przez 1-2 minutki, następnie zdejmujemy z ognia i dolewamy do zasmażki 1 chochelkę zupy ale bez warzyw, mieszamy i wlewamy do zupy, na koniec dodajemy natkę koperku i gotujemy jeszcze około 5 minut. Smacznego !!


    Ps. Oczywiście smak, gęstość oraz czas dostosujcie do waszych upodobań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Masło Warzywa Koperek Bulion warzywny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować