Zupa pieczarkowa z serem pleśniowym

5 (198 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pieczarki, smakują wybornie w serowym towarzystwie.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • .250 g brązowych pieczarek
    1 marchew
    1 pietruszka
    1 kawałek selera korzeniowego
    3-4 ziemniaki
    1 cebula
    1 łyżka masła
    100 g niebieskiego sera pleśniowego
    2 łyżki kaszy pęczak
    1,5 l wrzątku
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa z serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa pieczarkowa z serem pleśniowym 1. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki. Dodajemy marchew, pietruszkę i seler (można pokroić w kostkę …tekstura ulubiona) . Pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekaną cebulę, kaszę i smażymy na maśle.
    Następnie do całości dodajemy ser, dusimy pod przykryciem 10 min, zalewamy wrzątkiem o gotujemy do miękkości warzyw.
    Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.
    Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować