Zupa krem pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa pieczarkowa w wersji krem .Z dodatkiem groszku ptysiowego lub domowych grzanek smakuje wyśmienicie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g pieczarek
    szklanka mleka
    2 łyżki masła
    100 g serka topionego kremowego
    50-70 g śmietany 30 %
    sól ,pieprz ,Vegeta (najlepiej domowa )
    1 l wody

    Dodatkowo :
    świeża natka pietruszki
    groszek ptysiowy lub grzanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa pieczarkowa

Zupa krem pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć i osuszyć .Jeśli są ładne to nie odbierać .
    Pokroić w plastry .
    W garnku rozgrzać masło ,dodać pieczarki i podsmażyć ok 10-15 minut .
  • 2. Następnie wlać wodę i mleko ,dodać sól , pieprz i vegete. Gotować ok 15-20 minut .
  • 3. Dodać serek topiony i śmietanę .Gotować jeszcze 5 minut .
    Całość zmiksować na gładki krem .
    Doprawić .
    Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami i świeża natką pietruszki.

Porady

Jeśli zupa będzie za rzadka możemy dodać mąkę pszenną .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować