Zupa mięsówka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zupa jest syta, ma wyjątkowy smak. Przepis dostałam od koleżanki od tamtej pory na stałe gości w moim menu ;).

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
    2 cebule
    puszka kukurydzy
    puszka groszku
    puszka białej fasoli w zalewie
    mały koncentrat pomidorowy ( 90g)
    2 ząbki czosnku
    2 kostki rosołowe
    majeranek
    sol, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa mięsówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podsmażyć cebulę wraz z mięsem mielonym, doprawić odrobiną soli. W tym samym czasie zagotować wodę w garnku i dodać kostki rosołowe. Do wywaru dodać usmażone wcześniej mięso z cebulką - gotować 30 min.
  • 2. Dodać czosnek drobno posiekany,trzy puszki warzyw (odsączone !!) . Doprawić majerankiem , solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować