chipsy z jabłek

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Takie chipsy to zdecydowanie lepsza alternatywa od znanych nam chipsów wysoko kalorycznych ze sklepów :), a co ważniejsze zdrowsza.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • jabłka
    ew. cynamon

Chipsy z jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, obrać ze skórki. Przekroić na ćwiartki i pokroić je na jak najcieńsze plasterki.Na blaszce rozłożyć papier do pieczenia, na nim układać kawałki jabłka. Suszyć na termoobiegu w 100 stopniach przez 30 minut, a potem obniżyć do 90 stopni i suszyć kolejne 40 minut. Jabłka można również obsypać odrobiną cynamonu.

Porady

Ps.Czasami czas suszenia może być dłuższy dlatego należy doglądać i ew. kosztować chipsów. Chipsy muszą być chrupiące :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy