Nietypowe spaghetti z mięsem mielonym i sosem z dodatkiem oleju z pestek dyni. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę, pora, cukinie - dowolnie kroimy ( w paseczki, półksiężyce itd.), na patelnię dodać troszkę oleju i podsmażyć. Marchewki obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach -dorzucić do warzyw. Gdy już trochę zmiękną dodajemy mięso mielone , odrobinę solimy i podsmażamy. W międzyczasie gotujemy makaron spaghetti wg zaleceń znajdujących się na opakowaniu. Gdy mięso będzie ładnie podsmażone dodajemy serek topiony, śmietanę oraz olej z pestek dyni. Dusimy do momentu aż serek się roztopi. Dodajemy kukurydzę, kurkumę, szczypiorek, i doprawiamy solą i pieprzem. Na gotowy makaron wykładamy mięso i warzywa.
Porady
Gdy sos wyjdzie za gęsty warto dodać odrobinę wody.
Komentarze