Zupa meksykańska

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kolorowa i aromatyczna zupa, która już kilkakrotnie była zajadana z pasją przez moich domowników, a dziś doczeka się publikacji.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na słuszny gar zupy:

    - 70 dag mięsa drobiowego, indyk lub kurczak
    - 60 dag pieczarek
    - 5 cebul
    - 3 papryki: zielona, czerwona i żółta
    - 2 puszki pomidorów w kawałkach bez skórki lub w sezonie letnim świeże pomidory ok. 6 sztuk
    - papryczka chili, świeża lub w proszku, można też dodać ajwaru, ilość dawkujemy wg. upodobań
    - 1 puszka kukurydzy
    - 2 puszki czerwonej fasoli
    - sól, pieprz, zioła jakie lubicie
    - olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. W dużym rondlu w którym będzie gotowała się zupa rozgrzewamy olej i przesmażamy drobno pokrojoną cebulę, następnie przekładamy ją do miski, a w rondlu przesmażamy mięso pokrojone w kostkę aby się przyrumieniło, a następnie również przekładamy je do miski, a w garnku podsmażamy pieczarki.

    2. Do gotowych pieczarek przekładamy mięso i cebulę, dodajemy pomidory z puszki, podlewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie dodajemy paprykę zwykłą i chili pokrojoną w kostkę, przyprawiamy i chwilę razem gotujemy. Do zupy dokładamy odcedzoną kukurydzę i parę minut przed końcem gotowania wsypujemy odsączoną fasolę.

    3. Aby zagęścić wywar odlewamy 3 chochle zupy bez mięsa do miski, dokładamy 2-3 łyżki mąki z cieciorki i miksujemy, a następnie wlewamy do gotującej się zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

4.5 (190 ocen)

zupa meksykańska

To może cię zainteresować