Zupa marchewkowa z curry

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Emilia Napierkowska

  • Łatwy

Składniki:

  • - bulion drobiowy (może być z kostki): 4 szklanki
    - marchewki: 8 sztuk
    - masło: 2 łyżki
    - curry: 1 łyżeczka
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - cebula: 1 sztuka
    - natka pietruszki: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion Curry

Zupa marchewkowa z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki lub ścieramy na tarce.
  • 2. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem, aż marchewki będą miękkie.
  • 3. Cebulę obieramy, drobniutko siekamy i szklimy ok. 5 minut na roztopionym maśle. Cebulę przekładamy do garnka z zupą.
  • 4. Dodajemy curry i pieprz, solimy do smaku. Gotową zupę posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bulion drobiowy Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować