Zupa kurkowo -śmietankowa z mozarellą i makaronem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

dla smakoszy grzybów- kurek --kurkowo śmietanowa z mozarellą i duza ilością świeżej natki-polecam:)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g kurek
    2 młode marchewki
    1mała pietruszka
    1 cebula
    1 mały ząbek czosnku
    3 łyżki startego sera mozarella
    1/2 szklanki śmietany 18 proc.
    gorący bulion drobiowy około 1 litr
    sól morska
    świeżo zmielony pieprz czarny
    szczypta kurkumy
    olej do smażenia
    posiekana natka pietruszki
    makaron świderki około 200 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa grzybowa Zupa serowa

Zupa kurkowo -śmietankowa z mozarellą i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron świderki ugotować w osolonej wodzie , odcedzić.
    Cebulę i czosnek posiekać . Kurki oczyścić i pokroić drobniej . Na rozgrzanej patelni z olejem zeszklić cebule z czosnkiem , dodac grzyby i całość chwile dusić. .
    Bulion wraz z pokrojonymi w plasterki warzywami zagotować. Po chwili dodać kurki z cebulką, 2 łyżki startej mozareli , doprawic do smaku i wszystko gotować kwadrans na małym ogniu. Na koniec zupę doprawić zahartowaną śmietaną.
    Zupę z kurkami podawać z makaronem , z posiekaną natką pietruszki i reszta mozarelli (pozostałą mozarellą oprószamy wierzch dania ) Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurki Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować