Zupa kurkowo-koperkowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wyśmienita w smaku zupa kurkowo-koperkowa która zachwyci każdego smakosza darów lasu.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag świeżych kurek
    garść świeżego kopru
    nać świeżej pietruszki
    2 małe udka
    1 marchew
    młody korzeń pietruszki
    1 duża cebula
    3 mniejsze ziemniaki
    masło klarowane
    kostka bulionowa BEZGLUTENOWA
    sól himalajska naturalna
    pieprz mielony bezglutenowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kurkowo-koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa kurkowo-koperkowa 1. Do garnka wlewamy wodę,dodajemy oczyszczone udka,marchew,pietruszkę oraz jedną kostkę bulionową,gotujemy przez ok 40 minut.Kurki oczyścić,opłukać wodą,wrzucić na patelnie,czekać aż odparują,dodać masło klarowanę oraz pokrojoną w plasterki cebulkę,smażymy jakieś 5-10 minut,pod koniec doprawić solą oraz pieprzem.Grzyby wrzucamy do garnka wraz z koperkiem posiekanym na drobno oraz ziemniakami pokrojonymi w kosteczkę,gotujemy przez ok 15 minut,do momentu aż ziemniaki będą miękkie.
    Zupę można podać z grzankami bezglutenowymi.
    Smacznego!

Porady

Kurkek nie należy smażyć zbyt długo ponieważ stają się twarde.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować