Zupa Kung Fu

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Przepis dla miłośników zup i dań jednogarnkowych bez konieczności przygotowywania drugiego dania.

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg mięsa z łopatki wieprzowej
    • 5 szt. ziemniaków
    • 1szt. cebuli
    • 4 ząbki czosnku
    • 1 szt. marchwi
    • 1 szt. korzenia pietruszki
    • 1/3 główki kapusty
    • 25 dag pieczarek
    • 2 szt. papryki czerwonej
    • 1 szt. papryczki Chili
    • 200 g koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • Olej do smażenia
    • pieprz
    • Sól
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej
    • 1 łyżeczka papryki ostrej
    • 1 łyżeczka majeranku
    10 dag boczku wędzonego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kung fu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję boczek pokrojony w drobną kostkę, mięso pokrojone w kostkę. Mięso doprawiam solą oraz paprykami słodką i ostrą. Smażę około 30 minut.
  • warzywa 2. Ziemniaki, marchew, pietruszkę obieram, kroję w kostkę, kapustę drobno szatkuję. Warzywa przekładam do garnka zalewam wodą, solę i gotuję około 20 minut.
  • grzyby 3. Pieczarki myję, kroję w plasterki, smażę na rozgrzanym oleju. Doprawiam pieprzem oraz solą. Do grzybów dodaję oczyszczone z nasion, pokrojone w paseczki papryki czerwone oraz papryczkę chili. Smazę około 10 minut.
  • zupa 4. Do ugotowanych warzyw przekładam mięso oraz usmażone grzyby z paprykami.
    Następnie dodaję koncentrat pomidorowy i zagęszczam zupę mąką rozrobioną w małej ilości wody. Na koniec wsypuję majeranek, chwilkę gotuję.
  • zupa 5. Zupa gotowa.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować