Jeleń po burgundzku

  • wyświetlono: 91 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Mięsko w pysznym sosie

077
  • 2 porcje
  • 180min
  • Średni

Składniki

500 g gulaszu z jelenia

1 duża marchew

1 gruszka

2 łyżki mąki

1 szklanka czerwonego , wytrawnego wina

1/2 szklanki wody

1/2 łyżki przecieru pomidorowego

sól , pieprz

olej do smażenia

1 łyżka masła

Sposób przygotowania przepisu:

Jeleń po burgundzku

  • 1. Mięso z jelenia umyć , osuszyć , obtoczyć w mące .

    Usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano .

    Na patelnię wlać wino , zeskrobać resztki z dna .

    Dolać wodę , dodać przecier pomidorowy , doprawić solą i pieprzem .

    Mięso przełożyć do brytwanny i piec w 150 stopniach przez 2,5 godziny pod przykryciem , od czasu do czasu mieszając .

    Na patelni roztopić masło , usmażyć na nim pokrojoną w plastry marchewkę .

    Do gulaszu dodać marchew i pokrojoną w grubą kostkę gruszkę .

    Piec jeszcze 30 minut .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

gulaszjeleń

Komentarze

Podobne przepisy

Ryba po japońsku

Dodane przez: inesska

Ryba po japońsku

Intensywny smak i aromat ryby po...

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Gulasz wieprzowy po węgiersku

Gulasz wieprzowy - doskonały do...

Błyskawiczna fasolka po bretońsku

Dodane przez: beata80

Błyskawiczna fasolka po bretońsku

Dzięki fasoli konserwowej w 30...

Placek.

Dodane przez: Słodko Słodka

Placek po Węgiersku

Placki ziemniaczane zna i lubi...

image-1i8qh8v

Dodane przez: KuchniaPoli

Placek po węgiersku

Placek po węgiersku z jasnym sosem...

Pikantny gulasz po meksykańsku

Dodane przez: monika016

Pikantny gulasz po meksykańsku

Przed nami coraz chłodniejsze dni....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE