Zupa krem z pomidorów i mozzarellą

4.5 (188 ocen)

  • 30 min

Pożywna, smaczna i szybka w wykonaniu zupa idealna na kolację

  • 30 min

Składniki:

  • 2 puszka pomidorów krojonych
    3 marchewka
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 mozzarella
    nasiona dyni podprażone na suchej patelni
    oliwa z oliwek
    szczypta chilli
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Zupa krem z pomidorów i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w grubą kostkę. W garnku na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę, marchewkę i czosnek. Gdy warzywa będą już zblanszowane dodajemy pomidory i gotujemy do miękkości, następnie blendujemy. Zupę podajemy z kawałkami mozzareli, uprażonymi nasionami dyni i skropioną oliwą z oliwek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować