Konfitura z pigwy do herbaty

4.5 (187 ocen)

  • 4 godz.

Pigwa nazywana polska cytryną idealnie sprawdza się w przetworach jak np konfitrura. Razem z moidem tworzy cudowne połączenie do jesiennej herbaty.

  • 4 godz.

Składniki:

  • 1,5 kg pigwy
    1 kg cukru
    1,5 szklanki wody
    sok i skórka z 1 cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Konfitura z pigwy do herbaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce pigwy umyć, osuszyć, przekroić, wyłuskać pestki i pokroić niezbyt drobno. Do owoców dodać cukier i wodę i gotowaćok.1,5 godziny. Po tym czasie dodać sok z jednej cytryny i otartą skórkę. Gotować jeszcze 10 min. Przełożyć do słoiczków i zapasteryzować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też artykuł z poradami: Pigwa – wykorzystaj ją w kuchni!

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować