Konfitura z pigwy do herbaty

  • wyświetlono: 3457 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Polska cytrynka, czyli pigwa.Konfitura zachowuje jej aromat i świeżość. Jest idealnym dodatkiem do herbaty w zimowe wieczory.

  • 240min

Składniki

1,5 kg pigwy
1 kg cukru
1,5 szklanki wody
sok i skórka z 1 cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura z pigwy do herbaty

  • 1. Owoce pigwy umyć, osuszyć, przekroić, wyłuskać pestki i pokroić niezbyt drobno.
    Do owoców dodać cukier i wodę i gotowaćok.1,5 godziny. Po tym czasie dodać sok z jednej cytryny i otartą skórkę. Gotować jeszcze 10 min.
    Przełożyć do słoiczków i zapasteryzować.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Przetworypigwakonfitura

Komentarze

Podobne przepisy

Dżem z pigwy i jabłek

Dodane przez: AnetaJ

Dżem z pigwy i jabłek

Przetwory z pigwy powinny znaleźć...

Pigwa do herbaty

Dodane przez: LenaGotuje

Pigwa do herbaty

Zamiast cytryny do jesiennej herbatki.

image-0v5veqd

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Pigwa - polska cytryna do herbaty

Mija już prawie 17 lat jak przyniosłam...

Konfitura ( sos) z czerwonej cebuli do burgerów

Dodane przez: JOANNA 55a

Konfitura ( sos) z czerwonej cebuli do burgerów

Konfitura z czerwonej cebuli jest...

konfitura z cebuli

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Konfitura z czerwonej cebuli do mięsa

Przygotowałam konfiturę z czerwonej...

Dżem z pigwy

Dodane przez: Jola1977-1977

Dżem z pigwy

Pigwa jest bardzo zdrowym owocem,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE