Konfitura z pigwy do herbaty

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 4 godz.
  • Dla 10 osób

Polska cytrynka, czyli pigwa.Konfitura zachowuje jej aromat i świeżość. Jest idealnym dodatkiem do herbaty w zimowe wieczory.

  • 4 godz.
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1,5 kg pigwy
    1 kg cukru
    1,5 szklanki wody
    sok i skórka z 1 cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Konfitury

Konfitura z pigwy do herbaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce pigwy umyć, osuszyć, przekroić, wyłuskać pestki i pokroić niezbyt drobno.
    Do owoców dodać cukier i wodę i gotowaćok.1,5 godziny. Po tym czasie dodać sok z jednej cytryny i otartą skórkę. Gotować jeszcze 10 min.
    Przełożyć do słoiczków i zapasteryzować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pigwa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować