ZUPA KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI

0 (0 ocen)

  • 50 min

Przepyszna odsłona papryki. Zupa jest pożywna, bardzo smaczna i oryginalna w swym smaku

  • 50 min

Składniki:

  • 5 czerwonych papryk
    2 średniej wielkości ziemniaki
    pół marchwi
    1 korzeń pietruszki
    kawałek selera
    1 cebula
    szczypta imbiru
    pieprz
    sól
    1,5 szkl wody
    rozmaryn
    2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa krem z pieczonej papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • upieczona papryka 1. Paprykę kroję w szóstki, czyszczę z nasion i białych błonek. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia / folią aluminiową skórką do góry. Wkładam do piekarnika i piekę ok 40 min w temperaturze 180 stopni.
  • 2. Po 20 min pieczenia papryki obieram pozostałe warzywa i kroję. Przekładam do garnka, zalewam oliwą i podsmażam ok 5 min po czym zalewam wodą i gotuję na małym ogniu.
  • obierana papryka 3. Upieczoną paprykę obieram.
  • zupa paprykowa 4. Paprykę blenduję i zalewam warzywami wraz z wodą w której się gotowały. Całość jeszcze raz dokładnie blenduję i przyprawiam.
  • zupa krem z papryki 5. Krem podaję z grzankami i rozmarynem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

 Zupa krem z pieczonej papryki

To może cię zainteresować