Zupa krem z białych warzyw podana z romanesco, rukolą i kostkami serowo-bekonowymi

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aksamitna, bardzo kremowa zupa z białych warzyw. Zupa jest idealnie zrównoważona, a dodatek romanesco, rukoli oraz chrupiących kostek serowo-bekonowych dodatkowo sprawia, że danie wygląda elegancko.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • fenkuł
    kawałek selera korzeniowego
    młoda cebula ze szczypiorkiem
    3-4 ziemniaki
    pasternak
    2 roztarte ziela angielskie
    domowa kostka bulionowa lub 2 litry bulionu warzywnego
    200 ml kwaśnej wiejskiej śmietany
    sól morska.

    dodatki:
    romanesco ugotowany na parze
    50 g rukoli
    100 g wędzonego boczku w plastrach
    100 g żółtego sera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem

Zupa krem z białych warzyw podana z romanesco, rukolą i kostkami serowo-bekonowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem z białych warzyw podana z romanesco, rukolą i kostkami serowo-bekonowymi 1. Warzywa kroimy w kawałki. Dodajemy roztarte ziele angielskie i kostkę bulionową i wodę lub bulion warzywny. Gotujemy do miękkości warzyw. Zupę najpierw miksujemy, a następnie przecieramy przez sito, aby była idealnie gładka. Do zupy wlewamy śmietanę i doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy do smaku solą morską.


    Ser kroimy w kostkę. Każdą kostkę owijamy kawałkiem boczku. Smażymy na rozgrzanej suchej patelni. Ostrożnie obracamy, żeby boczek był zrumieniony z każdej strony.

    Zupę podajemy posypaną rukolą, różyczkami romanesco i kostkami serowo-bekonowymi.

Porady

przepis na domowe kostki bulionowe: /przepis/domowa-warzywna-kostka-bulionowa

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować