Zupa - krem pieczarkowo- szparagowy

0 (0 ocen)

  • 45 min

Szparagi są kolejnym produktem, którego nigdy nie jadłam. Postanowiłam to odmienić, a zakupione białe szparagi połączyć z pieczarkami. Bardzo nam smakowało.

  • 45 min

Składniki:

  • Dla 4 osób:

    2 litry delikatnego rosołu drobiowego
    1 pęczek białych szparag
    10 średniej wielkości pieczarek
    2 ziemniaki
    1 średnia cebula biała
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    sól, pieprz do smaku
    pęczek pietruszki

    Dodatkowo:
    2 szklanki grzanek
    2 łyżki margaryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Zupa - krem pieczarkowo- szparagowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotujemy pieczarki, ziemniaki i szparagi 1. Szparagi obieramy, odcinamy stwardniałe końcówki (ok 2-3cm) oraz główki (3-4cm). Kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do rosołku. Dodajemy również pokrojone w kostkę ziemniaki oraz 8 umytych i pokrojonych na cząstki pieczarek. Gotujemy ok 30 minut.
  • Dodajemy cebulę i jogurt 2. Cebulę podsmażamy na 1 łyżce margaryny. Przyrumienioną dodajemy do naszej zupy. Odbieramy kilka łyżek i mieszamy z jogurtem. Dodajemy do reszty. Gotujemy jeszcze ok 10 minut.
  • Obsmażamy pozostałe pieczarki i główki szparag 3. Na pozostałej margarynie smażymy oczyszczone i pokrojone w plasterki pozostałe pieczarki. Gdy będą zrumienione dodajemy główki szparag i opiekamy z każdej strony.
    Zupę miksujemy na krem, nabieramy na talerze, a następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przyrumienione kawałki pieczarek i szparag oraz grzanki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki Pietruszka Szparagi Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować