Krem szparagowy

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mója ulubiona zupa, kojarzy mi się z latem:)dlatego latem mrożę szparagi z własnego ogródka by zimą cieszyć się ich smakiem.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g zielonych szparagów
    250 g białych szparagów
    3 szklanku bulionu warzywnego
    2 średniej wielkości ziemniaki
    1/2 szklanki śmietany kremówki
    2 łyżki masła
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    szczypta gałki muszkatołowej
    sól, pieprz
    50 ml śmietanki kremówki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem szparagowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi i ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki.
    Wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, sól i pieprz, masło i gałkę muszkatołową.
  • 2. Gotujemy aż warzywa będą miękkie.
    Ewentualne szparagi do dekoracji odkladamy, a resztę miksujemy.
    Doprawiamy do smaku, dodajemy śmietankę i wykładamy na talerze.
    Dekorujemy odłożonymi główkami, kleksem śmietanki i płatkami chilli.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować