Zupa koperkowa z pulpecikami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna, gęsta i pożywna zupa koperkowa. Przygotowana z mięsnymi pulpecikami z dodatkiem śmietanki i suszonego koperku. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g mięsa mielonego
    1 jajko
    1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/4 łyżeczki soli
    3 - 5 łyżek kaszy manny
    0,5 l wody
    3 marchewki
    3 ziemniaki
    8 łyżek suszonego koperku
    200 ml zimnej wody
    1 łyżka mąki pszennej
    6 łyżek śmietanki 30 %
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa koperkowa

Zupa koperkowa z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy i myjemy marchew, kroimy na małe kawałeczki i wkładamy do garnka, gotujemy.
    Mięso mielone, jajko, przyprawy, kaszę manną przekładamy do miski i robimy małe pulpeciki, dokładamy do garnka z marchewką i gotujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dokładamy do garnka z zupą i wsypujemy suszony koperek.
    Mąkę mieszamy z zimną wodą i wlewamy do ugotowanej zupy, dolewamy śmietankę i doprawiamy do smaku, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować