Zupa koperkowa z pulpecikami i ryżem

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatna i aromatyczna zupa koperkowa powstała całkiem przypadkowo. Aaaa! włoszczyznę trzeba było zużyć :P Serio, tak właśnie było. Potrzeba nagła była na coś ciepłego i rozgrzewającego, padło na taki lekki "rosołek". Prosta, łatwa i szybka strawa pomoże wam odzyskać siły...no może nie aż tak, ale fajnie rozgrzewa. Przeziębienie poszło precz! A kysz! Więcej się do mnie nie zbliżaj! :P Polecam
Arek Gie

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pęczek włoszczyzny
    4 liście laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    10 ziaren czarnego pieprzu
    4 łyżki ryżu
    250 g mięsa mielonego z piersi indyka
    1 pęczek koperku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa koperkowa z pulpecikami i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa koperkowa z pulpecikami i ryżem 1. Włoszczyznę obieramy (jedną marchewkę zostawiamy), zalewamy zimną wodą (1,5 litra), dodajemy liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Wsypujemy płaską łyżeczkę soli, zagotowujemy, zmniejszamy płomień. Gotujemy pod przykryciem przez 40 minut. Warzywa wyjmujemy, wsypujemy ryż i startą na dużych oczkach, marchewkę. Gotujemy przez kwadrans.


    Mięso mielone do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy 2 cm kulki, dodajemy do zupy. Gotujemy przez kolejny kwadrans.


    Na koniec dodajemy posiekany koperek.


    Całość do smaku doprawiamy solą i pierzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koperek Włoszczyzna Mięso mielone z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować