ZUPA KOPERKOWA Z PULPECIKAMI

4.5 (147 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatna zupa koperkowa w połączeniu z pulpecikami.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na zupę:
    Około 1-1,5 l wody,
    marchew,
    pietruszka,
    kawałek selera i pora,
    5-6 większych ziemniaków,
    3 ziarna pieprzu,
    2 ziarna ziela angielskiego,
    2 listki laurowe,
    większa szczypta lubczyku.
    Składniki na pulpeciki:
    20 dag mięsa mielonego z indyka,
    mniejsza starta marchew,
    1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka (lub własnej kompozycji),
    jajko,
    około 3 łyżki bułki tartej,
    szczypta soli i pieprzu,
    łyżka suszonej natki.
    Dodatkowo:
    2 pęczki koperku,
    2 łyżki śmietany.
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa koperkowa

Zupa koperkowa z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i marchew obieram, kroję w kostkę. Inne warzywa obieram. Wszystko wkładam do garnka zalewam wodą, zagotowuję. Gotuję około 25-30 minut (do miękkości) z dodatkiem przypraw.
    W międzyczasie przygotowuję pulpeciki: Mięso dokładnie łączę z marchewką, jajkiem, bułką tartą i przyprawami.
    Wyjmuję pora, selera oraz pietruszkę, wrzucam mięso, gotuję kolejne 20 minut.
    Warzywa łączę z odrobiną zupy, koperkiem oraz śmietanę, miksuję na gładko, wlewam do garnka. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować