PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Leszcze w zalewie słodko-kwaśnejhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/17/1f57bd8b9a8ea759574093ad9db8cfcdaf3c0f0d.jpeg42223180http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/leszcze-w-zalewie-slodko-kwasnej
4 szklanki wody
1 szklanka octu 10%
0,5 szklanki cukru
8 ziarenek pieprzu ziarnistego
4 liście laurowe
8 ziarenek ziela angielskiego
sól
mąka
olej
Sposób przygotowania przepisu:
Leszcze w zalewie słodko-kwaśnej
1.
Leszcze umyć ,oczyścić z łusek . Następnie pokroić na kawałki i osolić .
Odstawić na godzinę.
Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na patelni na złoty kolor na oleju.
Usmażone ryby ułożyć w naczyniu.
Zalewa:
Wszystkie składniki na zalewę oprócz cebuli, umieszczamy w garnku i doprowadzamy do zagotowania.
Cebulę oczyszczamy z łusek, następnie kroimy w pióra i przesmażamy na oleju i dodajemy do zalewy ,chwilę razem gotujemy .
Gorącą zalewą zalewamy ryby i odstawiamy w chłodne miejsce.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze