Leszcze w zalewie słodko-kwaśnej

4.49 (181 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Uwielbiam ryby w marynacie ,dlatego często je robię .Tym razem polecam leszcza.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg leszczy

    2 cebule

    4 szklanki wody
    1 szklanka octu 10%
    0,5 szklanki cukru
    8 ziarenek pieprzu ziarnistego
    4 liście laurowe
    8 ziarenek ziela angielskiego
    sól
    mąka
    olej
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leszcze w zalewie słodko-kwaśnej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Leszcze umyć ,oczyścić z łusek . Następnie pokroić na kawałki i osolić .
    Odstawić na godzinę.
    Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na patelni na złoty kolor na oleju.
    Usmażone ryby ułożyć w naczyniu.

    Zalewa:

    Wszystkie składniki na zalewę oprócz cebuli, umieszczamy w garnku i doprowadzamy do zagotowania.
    Cebulę oczyszczamy z łusek, następnie kroimy w pióra i przesmażamy na oleju i dodajemy do zalewy ,chwilę razem gotujemy .
    Gorącą zalewą zalewamy ryby i odstawiamy w chłodne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ocet Zalewa Leszcz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować