Treściwa, aromatyczna zupa w letnich smakach, dodatek żeberek powoduje że może zastąpić drugie danie.
40 min
Dla 6 osób
Składniki:
1 niewielki kalafior
1/2 główki młodej kapusty
800g świeżych żeberek
5 młodych ziemniaków
1 pietruszka w całości
3 marchewki pokrojone w kostkę
pęczek koperku posiekany
250 ml śmietany uht 18%
sól, pieprz do smaku
Zupa kalafiorowa z koperkiem na żeberkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żeberka pokroić na mniejsze części, wzdłuż kości, wrzucić do garnka z zimną osoloną wodą, gotować pod przykryciem aż będą na wpół miękkie, wtedy wrzucić pokrojone warzywa , poszatkowaną kapustę i podzielony na małe różyczki kalafior, dodać sól, gotować ok 20 minut. Na koniec wrzucić koperek i zaprawić śmietaną.
Komentarze