Zupa kalafiorowa z koperkiem na żeberkach

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Treściwa, aromatyczna zupa w letnich smakach, dodatek żeberek powoduje że może zastąpić drugie danie.

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 niewielki kalafior
    1/2 główki młodej kapusty
    800g świeżych żeberek
    5 młodych ziemniaków
    1 pietruszka w całości
    3 marchewki pokrojone w kostkę
    pęczek koperku posiekany
    250 ml śmietany uht 18%
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kalafiorowa z koperkiem na żeberkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokroić na mniejsze części, wzdłuż kości, wrzucić do garnka z zimną osoloną wodą, gotować pod przykryciem aż będą na wpół miękkie, wtedy wrzucić pokrojone warzywa , poszatkowaną kapustę i podzielony na małe różyczki kalafior, dodać sól, gotować ok 20 minut. Na koniec wrzucić koperek i zaprawić śmietaną.

Porady

Można troszkę zagęścić ja łyżka kaszy manny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Żeberka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować