Zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa na jesienne popołudnia

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wywar mięsny: 2 litry
    - wołowina: 30 dekagramów
    - wieprzowina: 30 dekagramów
    - cebula czerwona, drobno posiekana: 2 sztuki
    - Papryka kolorowa świeża: 2 sztuki
    - ziemniaki surowe średnie: 60 dekagramów
    - papryka słodka w proszku: 2 łyżki
    - scipetki kluseczki węgierskie (scipetki to tz zacierka): 30 dekagramów
    - kminek mielony: 0.5 łyżeczki
    - olej słonecznikowy: 2 łyżki
    - pomidory sparzone: 3 sztuki
    - majeranek suszony: 2 łyżki
    - sól, czarny pieprz do smaku (opcjonalnie): 0.5 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę lub paseczki, przesmażamy.Zalewamy wywarem i gotujemy z kminkiem.Kroimy cebulę i paprykę, rumienimy ją na tłuszczu.Dodajemy do wywaru wraz z mieloną słodka papryką. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Ziemniaki pokrojone w kostke wraz z pomidorami i czosnkiem wrzucamy do wywaru.Na końcu dodajemy kluseczki i gotujemy do miękkości razem z przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować