Zupa grzybowa

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Dla osób, które nie przepadają za żurkiem i białym barszczem. ;)

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 2,5 litra rosołu drobiowego
    3 garście suszonych grzybów
    2 marchewki
    pęczek natki pietruszki
    200 g serka śmietankowego topionego
    200 ml śmietany 18%
    łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
    szczypta soli
    4 ząbki czosnku
    pęczek szczypiorku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wsypujemy suszone grzyby, wkładamy obrane marchewki, ząbki czosnku oraz związany pęczek natki pietruszki ze szczypiorkiem. Zalewamy rosołem i gotujemy przez godzinę.

    Następnie odcedzamy wywar, dodajemy do niego serki topione oraz śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Kremowa zupa grzybowa będzie doskonała z makaronem lub jako domowy, 'gorący kubek'. ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować