Zupa grzybowa

  • wyświetlono: 1222 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 2

W sezonie grzybowym moja ulubiona zupa. Syta, pachnąca lasem.

jaja

Składniki

2-3 Kości kulinarne lub żeberka wieprzowe ( 1 pasek)
4 duże ziemniaki
30 dag grzybów leśnych
200g gęstej śmietany 18%
Ziele angielskie
Liść laurowy
Sól
Pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa grzybowa

  • 1. Kości kulinarne lub żeberka zalać około 2 litrami wody. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować i zbierać szumy z wywaru. Ziemniaki i grzyby pokroić w kostkę. Najpierw do wywaru wrzucić ziemniaki a po 10 minutach dodać grzyby. Gdy mięso na kości będzie ugotowane, wyciągamy je. Śmietanę hartujemy chochelką grzybowego wywaru, mieszamy i wlewamy do zupy. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylazupagrzybykości
 

Komentarze

Podobne przepisy

zupa grzybowa

Dodane przez: paolineczka

Zupa grzybowa

To wyjątkowa zupa o niepowtarzalnym...

Zupa

Dodane przez: JulkaTomeczek

Zupa grzybowa

Nie ma to jak pyszna, aromatyczna...

grzybowa z łazankami

Dodane przez: klementynka

Zupa grzybowa z łazankami

Delikatna zupa grzybowa to obowiązkowa...

zupa  grzybowa

Dodane przez: mariola1972

zupa grzybowa

w wielu regionach podaje się...

Wigilijna zupa grzybowa

Dodane przez: Ewelina Marcin

Wigilijna zupa grzybowa

Mocno grzybowa zupa ze świeżych,...

Grzybowa

Dodane przez: anetamlp

Zupa grzybowa

Najwspanialsza zupa grzybowa na...