Zupa grzybowa

5 (141 ocen)

W sezonie grzybowym moja ulubiona zupa. Syta, pachnąca lasem.

Składniki:

  • 2-3 Kości kulinarne lub żeberka wieprzowe ( 1 pasek)
    4 duże ziemniaki
    30 dag grzybów leśnych
    200g gęstej śmietany 18%
    Ziele angielskie
    Liść laurowy
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kości kulinarne lub żeberka zalać około 2 litrami wody. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować i zbierać szumy z wywaru. Ziemniaki i grzyby pokroić w kostkę. Najpierw do wywaru wrzucić ziemniaki a po 10 minutach dodać grzyby. Gdy mięso na kości będzie ugotowane, wyciągamy je. Śmietanę hartujemy chochelką grzybowego wywaru, mieszamy i wlewamy do zupy. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kości

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować