Zupa gospodarska na mięsie

4.49 (184 ocen)

Zupa jest bardzo gęsta i pożywna. Naprawdę polecam!

Składniki:

  • 1/2 kg mielonej wieprzowiny,
    filet z piersi kurczaka,
    3 ziemniaki,
    4 cienkie parówki,
    2 cebule,
    3 marchewki,
    por,
    1/2 selera,
    czerwona papryka,
    żółta papryka,
    3 kiszone ogórki,
    puszka białej fasoli,
    puszka koncentratu pomidorowego,
    sól, pieprz,
    łyżeczka musztardy,
    szczypta majeranku,
    olej.
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gospodarska na mięsie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać mięso mielone, parówki pokrojone w plasterki oraz posiekaną cebulę. Włoszczyznę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do mięsa, zalać ok.2,5 l ciepłej wody. Dodać koncentrat pomidorowy, gotować ok. 15 min na małym ogniu. Dodać ogórki starte na tarce o średnich oczkach, obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki oraz paprykę. Dodać osączoną fasolę, musztardę i doprawić do smaku, gotować ok. 30min na małym ogniu. Na koniec dodać majeranek, doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
zapiekanka gospodarska

To może cię zainteresować