Zupa fasolowo-pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna, prosta w przygotowaniu zupa robi się prawie sama w nie więcej niż 30 min.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
    1 marchew
    1 por (biała część)
    3 średniej wielkości ziemniaki
    1 łyżka masła
    1 ząbek czosnku
    1 liść laurowy
    2 ziarna ziela angielskiego
    1 puszka krojonych pomidorów
    1 puszka białej fasoli
    1 żółta papryka
    szczypiorek
    mielona kozieradka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa Zupa fasolowa

Zupa fasolowo-pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa fasolowo-pomidorowa 1. Cebulę siekamy, wrzucamy na podgrzane masło razem z cienko pokrojoną na plasterki marchewką, pokrojonym w piórka porem, pokrojonymi w kostkę ziemniakami, chwilę podsmażamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. Smażymy 1-2 min, zalewamy pomidorami, chwilę dusimy, cały czas mieszamy. Całość zalewamy wrzątkiem (1,2 l), gotujemy 5 min, dodajemy fasolę razem z zalewą, pokrojoną paprykę i gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy mieloną kozieradką, solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować