ZUPA BURACZKOWA Z FETĄ I KOPERKIEM

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa o intensywnym smaku buraków z dodatkiem soku z pomarańczy.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na zupę:
    50-60 dag ugotowanych lub upieczonych buraków,
    5 łyżek oliwy,
    średniej wielkości cebula,
    2 ząbki czosnku,
    tymianek,
    sól,
    pieprz,
    sok z 1/2 pomarańczy,
    750 ml bulionu jarzynowego.

    Dodatkowo:
    50 g fety,
    duża garść posiekanego koperku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Buraczki

Zupa buraczkowa z fetą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek siekam, szklę na oliwie w garnku.
    Dodaję buraki pokrojone w kostkę oraz przyprawy - sól, pieprz i tymianek, smażę 4 minuty.
    Wlewam sok z pomarańczy i bulion, gotuję pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut.
    Zupę podaję z pokrojoną w kostkę fetą posypaną koperkiem.

Porady

Zupę można podać również z jajkami ugotowanymi na twardo. :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować