Zrazy z kaszy jęczmiennej

4.5 (191 ocen)

  • 60 min

Bardzo sycący i smaczny obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy jęczmiennej
    3 jajka
    3 łyżki mąki
    1 cebula
    2 łyżki masła
    1 kostka rosołowa drobiowa
    sól
    pieprz
    zielona pietruszka
    olej do smażenia
    bułka tarta

Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy z kaszy jęczmiennej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować lub prawie rozgotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i dokładnie wystudzić. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Do zimnej kaszy dodać cebulę, jajka mąkę, około 2 łyżek posiekanej zielonej pietruszki oraz doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i uformować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej.
  • 2. Smażyć na złoty kolor. Podawać gorące prosto z patelni polane sosem, najlepiej z pieczarkowym lub grzybowym ja podałam z sosem z mrożonych leśnych grzybów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować