Zrazy schabowe w serowym sosie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Danie można powiedzieć z jednego gara, chude mięso jakim jest schab i serowe nadzienie, duszone w sosie własnym to propozycja na codzienny jak i wykwintny obiad

  • 40 min

Składniki:

  • 5 sznycli ze schabu
    100 g serka topionego śmietankowego
    50 g sera cheddar
    2 czubate łyżki mielonych orzechów laskowych
    pęczek natki pietruszki
    1 ząbek czosnku
    sól i pieprz do smaku
    mąka pszenna do obtoczenia
    3 łyżki masła
    1 szklanka bulionu rosołowego



Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zrazy schabowe w serowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • topiony ser i pietruszka 1. Mięso myjemy rozbijamy na cienkie płaty,solimy i doprawiamy pieprzem do smaku, serek topiony ucieramy z posiekaną natką pietruszki, roztartym ząbkiem czosnku,
  • starty ser i orzechy 2. wsypujemy mielone orzechy laskowe, dodajemy starty ser cheddar, mieszamy na gładką pastę.
  • roztarta pasta na mięsie 3. Nadziewamy masą serową każdy płat mięsa
  • panierujemy w  mace 4. zawijamy w roladki dość ciasno aby się nie rozwalały-można spiąć wykałaczkami.Obtaczamy w mące pszennej. Na patelni lub w rondlu rozgrzewamy masło, obsmażamy roladki z każdej strony,
  • dusimy na rosole 5. zalewamy gorącym bulionem rosołowym i dusimy pod przykryciem około 35 minut aż będą miękkie, ewentualnie doprawiamy do smaku.
    Podajemy.

Porady

Sos nie wymaga zagęszczenia, podczas gotowania sam gęstnieje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować