7 plasterków sera żółtego
7 kotletów schabowych
2 - 3 korniszony
1 - 2 sosy serowe z torebki np.Knorr (ilość zależy od wielkości naczynia)
ziemniaki
Sposób przygotowania przepisu:
Zapiekane roladki schabowe w sosie serowym
1.
Kotlety rozbić tłuczkiem, przyprawić sola i pieprzem. Położyć na każdy z nich plasterek żółtego sera oraz ćwiartkę ogórka korniszona (przekrojonego wzdłuż). Roladki poukładać w żaroodpornym naczyniu i powkładać pomiędzy nie obrane i pokrojone w plastry (ok. 0,5 cm) ziemniaki.
2.
Roladki i ziemniaki zalać sosem serowym przygotowanym według przepisu na opakowaniu (sos musi zakryć całe danie) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C na ok. 50 minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze