Komu potrzebne są białka? Powszechnie wiadomo, że żółtko to najsmaczniejsza część jajka! Szczególnie w połączeniu z rukolą, wędzonym łososiem, chrzanem i zieloną cebulką.
Żółtka po benedyktyńsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki sosu chrzanowego wymieszaj na gładką masę za pomocą widelca lub trzepaczki.
2.Połóż plastry łososia na połówce przekrojonej bułki. Skrop sokiem z cytryny.
3.Posyp liśćmi rukoli.
4.Polej sosem chrzanowym.
5.Zagotuj wodę w sporym garnku. Wlej trochę octu winnego.
Oddzielone od białka żółtko umieść w małej miseczce lub filiżance.
Delikatnie wlej żółtko do gotującej się wody.
Gotuj przez 2-3 minuty.
6.Połóż żółtko na kanapce i posyp zieloną cebulką.
Komentarze