Bułka śniadaniowa z jajkiem po benedyktyńsku

4.49 (151 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Pyszna bułka na wiosenne śniadanie mniam !

Składniki:

  • 1 bułka
    1 jajko kurze
    1 plasterek pomidora
    1 liść sałaty np. masłowej
    1 plasterek szynki serrano
    1 łyżka oleju
    sos czosnkowy
    1 łyzka octu
    pieprz świeżo mielony
    posiekany szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.49 (151 ocen)

Zobacz również:

Bułki Jajko Przystawki

Bułka śniadaniowa z jajkiem po benedyktyńsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę przekroić na pół,zrumienić na 1 łyżce oleju na patelni (tak żeby była chrupiąca)
    Spód bułki polewamy sosem czosnkowym,następnie układamy sałatę,pomidora i szynkę
    Wbijamy jajko do filiżanki,delikatnie je solimy.Do gotującej się wody dodajemy ocet, łyżką robimy wir w garnku i w środek tego wiru wlewamy jajo.Gotujemy około 3 minuty,następnie wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej-odsączamy z nadmiaru wody i układamy na szynkę,posypujemy szczypiorkiem,oprószamy pieprzem i podajemy od razu po przygotowaniu..

    Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować