Żołądki po meksykańsku

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Jesteś wielbicielem podrobów, to mam dla Ciebie idealny przepis, nie jadłam jeszcze tak pysznego dania.
Wystarczą cztery składniki do przygotowania tak pysznego dania a co najważniejsze bardzo prosto się przygotowuje. Spróbuj i przekonaj się.

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg żołądków Indyka
    • 1040 g sosu meksykańskiego
    • 2 puszki czerwonej fasolki
    • 1 łyżka Vegety
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos 1. Żołądki czyszczę, płuczę, kroję w plasterki. Przekładam do garnka, zalewam wodą i obgotowuję. Następnie odlewam wodę, zalewam ponownie wodą i gotuję razem z Vegetą do miękkości.
    Sosy wylewam na patelnie lub do garnka, dodaję odlaną z zalewy fasolkę i podgrzewam.
  • soso 2. Sos łączę z ugotowanymi żołądkami i podaję z ryżem.
  • danie 3. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować