Karkówka po meksykańsku

  • wyświetlono: 10714 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Wspaniałe połączenie smaków i pyszne delikatne mięso.

anna lasocka
  • 240min

Składniki

1 kg karkówki
1 marynata staropolska
1 puszka fasoli czerwonej
1 słoik sosu meksykańskiego
0,5 kg pieczarek
4 cebule
olej
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Karkówka po meksykańsku

  • tjw.1. Karkówkę pokroić w plastry, delikatnie rozbić.Marynatę połączyć z 3 łyżkami oleju. posmarować karkówkę, włożyć do torebki foliowej, odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
  • karkówka w naczyniu2. Następnie karkówkę obsmażyć na oleju. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • dodana fasolka3. Na karkówkę położyć warstwę odsączonej fasolki.
  • pieczarki z cebulą4. Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki, obsmażyć na oleju.Posolić, popieprzyć.Wyłożyć na karkówkę.
  • z sosem5. Całość zalać sosem meksykańskim.
    Piec godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
    Karkówkę podaję najczęściej z ryżem.

Porady

Po wyłączeniu piekarnika zostawiam karkówkę w piecyku do wystygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiatapo meksykańskuz ryżemkarkówka zapiekanka

Komentarze

Podobne przepisy

Spaghetti carbonara

Dodane przez: czarrna

Carbonara

Makaron w aksamitnym serowo-jajecznym...

Pizzowy strudel

Dodane przez: czarrna

Pizzowy strudel

Pizza zawijana ;)

Risotto Z Pieczarkami I Piersią Z Kurczaka

Dodane przez: gotowanietoproste

Risotto Z Pieczarkami I Piersią Z Kurczaka

Przepyszne i proste risotto które...

Omlet z brukselką

Dodane przez: P_Aneta

Omlet z brukselką

Pikantny omlet z brukselką to świetna...


Kaczka faszerowana wieprzowiną z selerowymi frytkami

Dodane przez: Martyna1991

Kaczka faszerowana wieprzowiną z selerowymi...

Kaczkę przygotowałam na proszony...

image-0bv8h2a

Dodane przez: Kasja1986

Spaghetti z nadzianymi pulpecikami

Pyszny, gęsty sos pomidorowy, a...