Żołądki drobiowe zapiekane z kapustą kiszoną

4.5 (184 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Polecam pyszny obiadek. Rodzina była zachwycona .

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żołądków drobiowych
    1 kg kapusty kiszonej
    1 cebula
    4 łyżki oleju
    sól.pieprz
    1 łyżka kminku mielonego
    kilka listków laurowych
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    kucharek
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Żołądki drobiowe zapiekane z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki wypłukać, oczyścić , pokroić na kawałki. Wrzucić do wody, posolić, dodać liście laurowe, ziele angielskie. Gotować do miękkości. Kapustę odsączyć z soku, pokroić, ugotować z listkiem laurowym i zielem angielskim do miękkości. Ugotowane żołądki odsączyć. Na patelni rozgrzać olej, dodać żołądki, chwilę obsmażać. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę, doprawić przyprawami i jeszcze chwilę podsmażyć. Przygotować naczynie żaroodporne . Dno wyłożyć odsączoną kapustę, na nią żołądki i na wierzch ponownie kapustę. Posypać przyprawą kucharek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godz.
    Podawać na gorąco z ziemniakami.

Porady

Przed wstawieniem do piekarnika potrawę można zalać 3 łyżkami śmietany

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować