Żołądki drobiowe zapiekane z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żołądki wypłukać, oczyścić , pokroić na kawałki. Wrzucić do wody, posolić, dodać liście laurowe, ziele angielskie. Gotować do miękkości. Kapustę odsączyć z soku, pokroić, ugotować z listkiem laurowym i zielem angielskim do miękkości. Ugotowane żołądki odsączyć. Na patelni rozgrzać olej, dodać żołądki, chwilę obsmażać. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę, doprawić przyprawami i jeszcze chwilę podsmażyć. Przygotować naczynie żaroodporne . Dno wyłożyć odsączoną kapustę, na nią żołądki i na wierzch ponownie kapustę. Posypać przyprawą kucharek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godz.
Podawać na gorąco z ziemniakami.
Porady
Przed wstawieniem do piekarnika potrawę można zalać 3 łyżkami śmietany
Komentarze