Filety z kurczaka zapiekane z kapustą kiszoną

4.39 (196 ocen)

Doskonałe danie na szybki obiad.

Składniki:

  • • 2 podwójne piersi z kurczaka
    • 1000g kapusty kiszonej
    • 2 marchewki
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego
    • Przyprawa do mięsa duszonego
    • Papryka słodka w proszku
    • Koperek świeży posiekany lub mrożony
    • Masło do wysmarowania naczynia
Wystaw ocenę:

4.39 (196 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Filety z kurczaka zapiekane z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, poprzekrawać wzdłuż i posypać dobrze przyprawa do mięsa duszonego.
    Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć w nim filety. Jedną marchew zetrzeć i połączyć z odsączoną kapustą i koperkiem, drugą pokroić w talarki. Kapustę, marchew w talarki wyłożyć na mięso.
    Jogurt wymieszać z papryką i zalać nim kapustę.
    Naczynie wstawić do piekarnika i w temperaturze 180 stopni piec około pół godziny aż mięso będzie miękkie.
    Podawać z ziemniakami.

Porady

przepis na 4porcje

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować