Złote Płocie

0 (0 ocen)

Smaczne rybki,ale mają jedna wadę maja za dużo ości hihi ;D

Składniki:

  • 4 tuszki świeżej płoci
    sok z połowy cytryny
    1 surowe kurze jajko
    mąka kukurydziana do obtoczenia ryb
    olej do smażenia
    sól morska pieprz, świeżo mielone wg.uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Złote płocie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowujemy tuszki 1. Tuszki myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Każdą kropimy cytryną,solimy i pieprzymy z obu stron i od środka.
  • 2.
    W jednym naczyniu rozmącamy jajo a do drugiego wsypujemy mąkę kukurydzianą.
  • smazymy 3. Każdą rybkę obtaczamy najpierw w jajku póżniej w mące i smażymy na mocno rozgrzanym oleju z każdych stron na złoty kolor.Odsączamy na ręczniku papierowym i podajemy.
  • 4. Ja podałam z ugotowanym kalafiorem,pomidorem i sałatą.....
    Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować