Złote naleśniki z farszem z cukinii

2 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne naleśniki.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:1 szkl mleka
    1/2 szkl wody gazowanej
    1 szkl mąki pszennej
    1/2 łyżeczki kurkumy
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki oleju
    farsz: 1 mała cukinia
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki oleju
    100 g twarogu półtłustego
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    1 łyżeczki suszonych pomidorów
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Złote naleśniki z farszem z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy. aż nie będzie grudek. Odstawiamy ciasto na 30 minut aby odpoczęło. W tym czasie robimy farsz: cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy drobno a cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach i odciskamy. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulkę razem z czosnkiem. Gdy cebulka zacznie się rumienić wkładamy na patelnię cukinię, przyprawiamy i razem smażymy, aż cukinia puści sok. Odparowujemy nadmiar wody i dodajemy pokruszony twaróg. Przesmażamy chwilę razem i zdejmujemy z gazu. Patelnię do smażenia naleśników rozgrzewamy i smażymy na niej cienkie naleśniki. Na ciepłe naleśniki nakładamy farsz i zawijamy. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować