Złote naleśniki z farszem z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy. aż nie będzie grudek. Odstawiamy ciasto na 30 minut aby odpoczęło. W tym czasie robimy farsz: cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy drobno a cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach i odciskamy. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulkę razem z czosnkiem. Gdy cebulka zacznie się rumienić wkładamy na patelnię cukinię, przyprawiamy i razem smażymy, aż cukinia puści sok. Odparowujemy nadmiar wody i dodajemy pokruszony twaróg. Przesmażamy chwilę razem i zdejmujemy z gazu. Patelnię do smażenia naleśników rozgrzewamy i smażymy na niej cienkie naleśniki. Na ciepłe naleśniki nakładamy farsz i zawijamy. Smacznego.
Komentarze