ziołowy łosoś ze szparagami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

lekkie danie, pełne aromatu świeżych ziół

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • świeży filet z łososia
    oliwa z oliwek
    świeże zioła: rozmaryn, majeranek, oregano, wg upodobań
    świeże szparagi
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziołowy łosoś ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta podzielić na porcje, skropić oliwą, posypać pieprzem i solą, a następnie świeżymi ziołami. Wstawić do piekarnika na 15 min (180 stopni).
    Zielone szparagi umyć, odciąć stwardniałe końcówki (białe szparagi obrać), gotować pod przykryciem w osolonej wodzie ok. 8 min. Wyjąć z wody, skropić odrobiną oliwy, albo sklarowanym masłem. podawać z łososiem i ulubioną sałatką.

Porady

Szparagi podczas gotowania powinny być ułożone pionowo, a ich główki powinny znajdować się powyżej linii wody – miękną najszybciej, więc gotowanie ich na parze w zupełności wystarczy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować