Ziemniaki do mięsa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Szukasz nowego pomysłu jako dodatek do mięsa, mam coś dla Ciebie. Takich ziemniaków jeszcze nie jadłeś/aś, koniecznie wypróbuj. Gotowane ziemniaki z czerwoną cebulką oraz oliwkami. Ziemniaki można przygotować wcześniej i rozgrzać.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg małych ziemniaków
    • 2 cebule czerwone
    • 3 ząbki czosnku
    • 200 g oliwek zielonych
    • 200 g oliwek czarnych
    • 1 łyżka oregano
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z ziemniaków

Ziemniaki do mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. 1. Ziemniaki obieram, gotuję w osolonej wodzie.
    2. Cebule, czosnek obieram, drobno kroję.
    3. Oliwki kroję w plasterki.
    4. Ziemniaki po ugotowaniu, odlewam, przekładam do miski, dodaję cebulę, czosnek, oliwki, wlewam oliwę, wsypuję przyprawy i delikatnie mieszam, Wszystko przekładam do naczynia.
  • ziemniaki 2. 5. Gotowe. Podaję, jako dodatek do mięsa.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować