MARYNATA DO MIĘSA

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta l, uniwersalna i aromatycznemarynata do mięsa, która nadaje się do dań z piekarnika jak również grillowanych.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MARYNATA DO MIĘSA

    Dokładny przepis i filmik --> https://youtu.be/Iy5EndE2DrM

    SKŁADNIKI:
    •4 filety z kurczaka
    •masło klarowane

    MARYNATA
    •1 łyżeczka papryki czerwonej
    ½ łyżeczki papryki wędzonej
    •1½ łyżeczki i ziół prowansalskich
    •1 płaska łyżeczka soli
    •1 płaska łyżeczka pieprzu
    •2 ząbki czosnku
    •2 łyżki oleju rzepakowego(papryka ostra, bazylia,pomidor) @kujawski
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Marynata do mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na marynatę umieścić w misce i wymieszać do połączenia. Dodać filety i dobrze wymieszać aby marynata pokryła całe mięso. Naczynie żaroodporne natłuścić niewielką ilością oleju. Ułożyć filety jeden obok drugiego i na każdym położyć po łyżeczce masła klarowanego. Tak przygotowane mięso włożyć do nagrzanego piekarnika do 220°C i piec około 20-30 minut.
    Smacznego!

Porady

Cały filmik krok po kroku znajdziesz na kanale YouTube https://youtu.be/Iy5EndE2DrM

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować