Żurawina do mięsa

  • wyświetlono: 5083 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszna żurawina idealna do różnych gatunków mięsa. Pyszna zarówno na gorąco jak i na zimno.

Kasja1986

Składniki

szklanka żurawiny
pół szklanki brązowego cukru (zależy jak bardzo kwaśna i cierpka jest żurawina)
2 łyżki miodu
gałązka świeżego rozmarynu

Sposób przygotowania przepisu:

Żurawina do mięsa

  • 1. Do garnka wsypujemy cukier. Dodajemy żurawinę. Smażymy, aż żurawina zacznie pękać. Dodajemy miód i posiekany rozmaryn.Dusimy jeszcze 2 - 3 minuty. Podajemy od razu po przygotowaniu np. do drobiu, dziczyzny lub wołowiny.

Porady

Taka żurawina świetnie pasuje również do kaczki: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kaczka-pieczona-z-jesiennymi-warzywami

Po ostudzeniu świetnie komponuje się z wędlinami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: goska74

Chutney do mięs

Nie lubię tradycyjnego ketchupu...

konfitura z cebuli

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Konfitura z czerwonej cebuli do mięsa

Przygotowałam konfiturę z czerwonej...

żurawina

Dodane przez: majka190382

ŻURAWINA DO SŁOIKÓW

Zimą bedzie jak znalazł

konfitura z borówki leśnej

Dodane przez: frezia

borówka czerwona do mięs i serów

Uwielbiam robić przetwory z owoców...

Przyprawa do mięs i twarożków z czosnku niedźwiedziego

Dodane przez: Paulina Nosek

Przyprawa do mięs i twarożków z czosnku niedźwiedziego

Czosnek niedźwiedzi to leśne bogactwo,...

Przyprawa do pieczonych mięs, ryb i drobiu

Dodane przez: Kasja1986

Przyprawa do pieczonego mięsa, ryb i drobiu

W sezonie staram się zabrać z natury...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE