Surówka do każdego rodzaju mięsa

4.44 (153 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mega prosta ale i mega smaczna surówka która pasuje do każdego rodzaju mięsa.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1/2 średniej kapusty
    - 1 marchewka
    - 1/2 średniej czerwonej cebuli
    - 1/2 szklanki cukru
    - 1 łyżeczka soli
    -1/4 szklanki octu 10%
    -1/2 szklanki oleju rzepakowego
    - 1 ząbek czosnku
    - natka pietruszki lub szczypiorek do posypania
Wystaw ocenę:

4.44 (153 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka do każdego rodzaju mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szatkujemy warzywa. 1. Szatkujemy kapustę , koimy w piórka cebulę , ścieramy na tarce marchewkę , czosnek przeciskamy przez praskę i posypujemy natką pietruszki lub szczypiorkiem. Wszystko razem mieszamy.
  • Przygotowujemy zalewę . 2. Do rondelka wlewamy ocet ,olej i wsypujemy sól , cukier . Zagotowujemy wszystko razem i zalewamy wrzątkiem wszystkie warzywa .Mieszamy i odstawiamy na godzinkę do lodówki .
  • Smacznego. 3. Surówka smakuje całej rodzinie i pasuje do każdego rodzaju mięsa . Można ją spożywać jako samoistne danie lub dodatek do kanapek.

Porady

Surówkę można trzymać w lodówce do tygodnia czasy . Im dłużej jest chłodzona tym jest smaczniejsza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować